Societatea unor termeni greșit definiți

Hipersensibil; hiper…sensibil. Prea sensibil? Sper că nu. există o categorie de oameni ziși “prea sensibili”. Prea sensibili în comparație cu ce? Insensibil? Probabil mă veți corecta spunând că există o normă, “normal-sensibil” care e bună, nici prea mult nici prea puțin. “E un echilibru sănătos” ar zice unii. Este?! Și dacă cu toții suntem hipersensibili? Cu toții avem cel puțin un lucru care oricât ar părea de mic din exterior, are puterea să facă haos din tot “echilibrul” și “normalitatea” noastră aparentă. Și firește că e așa. Nu-ți va lua mult să recunoști că ești de fapt un moale și un…hipersensibil în adâncul tău, fie doar într-un aspect al vieții tale, fie în mai multe.
N-ar fi atunci timpul să regândim puțin acest termen? Norma e dată de majoritate, adică de noi, de hipersensibilii care stau ascunși de frica prefixului “hiper”, care se pare că “nu dă bine”. Acum toți cei care s-au crezut prea sensibili înainte, o să afle că la fel simt și ceilalți oricât s-ar crede că nu-i așa.
Așa că “hipersensibil” acum egal “normal – sensibil”. Deci nu-i nicio rușine, ia te uită ce simplu ne-am conformat la normalitate.

— Rachela

img_7131

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *