Motive


Mă uit la mine și mă văd alcătuită din motive. Motive de iubire, speranță și durere. Mă uit în mine și văd că sunt alcătuită din trup, suflet și din motive personale. Iubire, speranță și suflet le notăm cu plus; durere, trup și motive personale le notăm cu minus din considerente mai mult sau mai puțin evidente. Până acum avem 3 – 3 =0. Mă uit În cameră și găsesc opt motive de stres. Mă uit pe fereastră și găsesc nouă motive de pace. Mă uit la viața mea și găsesc o mie patru sute treizeci și două de motive de nemulțumire. Privind din nou la viața mea găsesc cel puțin o mie patru sute treizeci și trei de motive de mulțumire. Dacă trag linia nu mai rămâne mare lucru. E o simplă operație. Rămân la urmă doar cu un motiv de pace și unul de mulțumire; nu e cine știe ce.

Caut motive noi în oglinda de pe perete dar găsesc zero. Să fie oare îndeajuns să ai doar două motive să trăiești? Vocea îmi tremură și plâng. Adorm cu obrajii umezi și dimineața mă trezesc cu ei la fel.

Cobor scările și intru în bucătărie. Mă așteaptă o cafea cu lapte și un mic dejun cald. Îmi ridic privirea. Mă uit în ochii tatălui meu și motivele de a trăi tind la infinit.

— Rachela

 

img_7541

One thought on “Motive”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *